VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

Sevgili öğrencilerimiz, ders başarınızı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen pek çok faktör vardır. Derslere karşı ilginiz ve isteğiniz, uygun çalışma ortamı ve etkili ders çalışma alışkanlıklarınızın bulunması, kaygı başta olmak üzere öğrenmeyi olumsuz etkileyebilecek duygularınızı kontrol edebilmeniz, sağlıklı bir bedensel yapıya sahip olmanız vb. öğrenmeyi kolaylaştırıp başarıyı artırırken, tersi durumlar öğrenmenizi güçleştirmektedir. Öğrenmeyi güçleştirici bu durumlar her insanın yaşam boyu süren öğrenme sürecinde zaman zaman karşılaşabileceği güçlüklerdir. Bazı öğrenciler bu sorunlardan bir ya da birkaçını daha yoğun olarak yaşayabilirler. Öğrenmenizi güçleştiren durumlarla başa çıkabilmenizin ilk kuralı düzenli ve planlı ders çalışma alışkanlığının kazanılmasıdır. Bu alışkanlıkları günlük hayatımıza yerleştirmek zorlayıcı olabilir. Bu konuda başarısızlıklar yaşayabiliriz. Ancak bu çabayı göstermek dahi bizim öğrenme sürecine aktif katılımımızı sağlar, kendimizi tanımamıza, nasıl daha verimli öğrendiğimizi anlamamıza yardımcı olur. Öğrenme sürecini güçleştirebilecek sorunların etkisini en aza indirir.

Verimli Ders Çalışma Teknikleri Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı için tıklayınız.

Okul Başarısında Ailenin Rolü Veli Bilgilendirme Kitapçığı için tıklayınız.

Verimli Ders Çalışma Teknikleri Öğretmen Bilgilendirme Kitapçığı için tıklayınız.

Yayın: 03.11.2021 - Güncelleme: 03.11.2021 13:38 - Görüntülenme: 232